A la nostra llar cada infant és únic, amb capacitat de percebre coses, sensacions i emocions, d’interpretar-les i comunicar-les. Pot tocar, agafar, manipular… per descobrir i explorar el medi que l’envolta. De petites coses fan el seu món, on riuen, ploren, experimenten, es relacionen i s’expressen. Treballar per projectes, intentar que els nens satisfacin la seva curiositat natural i descobreixin el món a través de les pròpies experiències (Maria Montessori), les intel·ligències múltiples (Howard Gardner), el text lliure oral (Celesti Freinet), la pràctica psicomotriu (Bernar Aucouturier), el respecte per l’infant i la seva personalitat (Ovide Decroly) o el treball amb blocs lògics (Z.P. Dienes) són algunes de les diferents metodològies que integrem per a desenvolupar les diferents capacitats de l’infant.
A la Guixota acompanyem a l’infant per ajudar-lo, encoratjar-lo, donar-li seguretat i mostrar-li que som a prop seu, estimular-lo i, sobretot, estimar-lo.

Psicomotricitat
Els infants es manifesten i s’expressen mitjançat el moviment. L’activitat psicomotriu, la vivència corporal en relació amb els objectes i amb els altres és fonamental per al desenvolupament de la personalitat del nen.
Treballar el moviment en les edats primerenques, els hi aporta beneficis motrius, cognitius, comunicatius i afectius.
Les activitats psicomotrius per a infants d’aquestes edats han de ser motivadores, els hi ha de fer sentir el gust en l’activitat corporal, el plaer de jugar amb els objectes i amb els altres. A la Guixota busquem situacions, materials, estímuls… que ens ajudin en aquesta tasca.

Música i Emocions
Les emocions i la música comparteixen la mateixa regió del cervell. Per la qual cosa la música és capaç de provocar tota mena de sentiments.
A la Guixota la música forma part de l’activitat diària , lligada als diferents aprenentatges. És lúdica i creativa. És capaç d’assosegar, de relaxar, de fer experimentar diferents sensacions, de fer que l’infant es diverteixi i senti plaer. Fem activitats per a treballar el ritme, els sons, la dansa, cançons, … I les emocions associades a diferents tipus de música.

Anglès
A la Guixota parlem català i castellà.
El primer contacte de l’anglès al grup de 1 a 2 anys es fa d’una manera lúdica i divertida a partir de cançons i jocs . Al grup de 2 a 3 anys tenim com a objectiu crear un entorn propici on els infants escoltin, participin, observin, juguin i es sentin segurs davant una nova llengua. Amb cançons, contes, audicions, jocs,… integrem l’anglès en les nostres rutines diàries.
Art
A través de l’observació de diferents obres d’art, l’infant apren tècniques per realizar les seves pròpies creacions.
Les famílies col.laboran aportant material de rebuig que els infants aprofitan per a transformar-se en autèntics escultors i escultores.
dav
Kandinski o Pollock inspiran als petits pintors i pintores a crear els seus propis quadres.
Conèixer la natura i la màgia de les obres del gran Antoni Gaudi converteix als infants en autèntics genis de l’art.

Relació amb les families
La comunicació i relació amb la familia és clau en la tasca educativa.
La relació amb la familia és diària, a l’entrada i la sortida dels infants. Al llarg del dia, els pares i les mares, reben informació sobre l’estat dels seus fills i les activitats realitzades a la llar, mitjançant l’agenda electrònica.
L’escola ha elaborat una carta de compromís educatiu amb la finalitat d’expressar els objectius necessaris per assolir un entorn de convivència i respecte pel desenvolupament de les activitats educatives. Llar i família s’han d’avenir acompartir els principis que inspiren la carta, i que han de respectar els drets i les llibertats de les famílies, així com el projecte educatiu del centre.
Pla Anual de Centre
Cada curs es revisen els objectius globals anuals, actualitzant continguts generals i especifics, descripció del calendari, l’horari de les activitats escolars i reunions. A partir d’aquest objectius globals preparem la programación diària, els seu seguiment i avaluació, així com la preparació de les activitats que es faran fora de la llar.